Uutiset

Salon Palloilijat ry:n lajijaostot siirtyvät "The Swans-logon" alle

Share |
01.08.2017

Salon Palloilijat ry johtokunta on kesällä 2017 päättänyt siirtyä "yhden logon taktiikkaan” ja sitä kautta viedä entistä vahvemmin SalPaa yhtenä ja Salon suurimpana seurana eteenpäin.
1.8.2017 alkaen Salon Palloilijat ry lajijaostot; salibandy, koripallo, taitoluistelu ja jalkapallo ovat jatkossa saman seuralogon alla. Jo nyt salibandy ja jalkapallo ovat olleetkin, mutta nyt myös koripallo ja taitoluistelu siirtyvät 1.8 The Swans-perheeseen.


”Oma haluni on ollut aina viedä seuraa entistä yhtenäisempänä eteenpäin”. Uskon, että tämä on hieno ja iso askel entistä yhtenäisempään ja vahvempaan seuraan. Nyt myös markkinointi ja viestintä saadaan keskitettyä yhden logon alle.”


t. Vesa Valkonen
Salon Palloilijat ry pj
vesa.valkonen@salpa.net
040-6341999

Jari Vuorio muistaa miten The Swans syntyi….


"SalPan jalkapallon uudistettu väritys, logo ja lempinimi ”The Swans” saivat alkunsa vuoden 1998 syksyllä. ”Punaisina Helminä” tunnettu jalkapallon edustusjoukkue oli pelannut yhtä kautta lukuun ottamatta punaisessa pelipaidassa, mutta uudella sini-valkoisella värityksellä haluttiin kunnioittaa SalPan lippua ja vaakunaa sekä salolaisuuden ja suomalaisuuden värejä. Uusi jalkapallon peliasun väritys oli myös sama kuin seuran jääkiekossa oli ollut käytössä. Pelipaidan vaakaraitakuosin haluttiin tuovan persoonallisuutta, josta SalPa tullaan jalkapallokentillä tunnistamaan.


Lempinimen ”The Swans” eli ”Joutsenet” juuret ovat Salon Palloilijoiden lipussa ja vaakunassa, joista löytyy joutsenhahmo. Joutsen liittyy läheisesti myös Suomeen ja Saloon, sillä laulujoutsen on maamme kansallislintu ja kyhmyjoutsen puolestaan Salon nimikkolintu, joka löytyi vuonna 1998 vielä Salon kaupungin vaakunastakin.


Joutsenten komean ryhdin on kuvailtu todistavan, että linnussa on itsetietoisuutta. Jos niitä pidetään kesyinä muiden lintujen kanssa, ne ovat itseoikeutettuja johtajia ja määrääjiä. Joutsen solmii kumppaninsa kanssa elinikäisen liiton ja lisäksi se on kotipaikkauskollinen.
Näihin kriteereihin perustui lempinimi ”The Swans” eli ”Joutsenet”, josta SalPan jalkapallon uuteen logoon päätyi kansainvälinen versio. Sinivalkoraitaisen logon keskelle haluttiin luonnollisesti myös laineilla rauhallisesti uiskenteleva joutsen.


The Swans -logon suunnittelusta ja käytännön toteutuksesta vastasivat SalPan Jalkapallotoimenjohtajana aloittanut Petri Jakonen sekä jalkapallon tiedottaja Jari Vuorio. Meritalon koulun tietokoneilla etsittiin Corel Draw -ohjelman heraldiikkamalleista sopiva muoto logolle ja samasta ohjelmasta löytyi logoon päätynyt fontti. Vaakaraitainen väritys perustui em. kriteereihin, ja suurimmaksi ongelmaksi muodostuikin sopivan joutsenmallin löytäminen. Lopulta päädyttiin piirtämään laineilla uiskenteleva joutsen käsin. Logon muokkaamisesta eri painatuksissa soveltuvaan muotoon vastasi Rauno Kokko yrityksestä Mainoslahjat.


The Swans-perhe tarjoaa Salossa ja Salon seudulla kaikille elämyksiä, onnistumisia, paljon kavereita ja kasvualustan kohti aikuisuutta!

31.08.2018SALPA SALIBANDYN SIVUT OVAT MUUTTANEET OSOITTEESEEN WWW.SALPA.NET
28.05.2018SalPa salibandyssä yhdistymisten kevät!
05.02.2018Salibandylle palkintosadetta SalPa-Gaalassa!
02.11.2017Marraskuun kuukausitiedote
03.09.2017SalPa salibandyn syyskuun tiedote
03.09.2017Salibandyn uusi Joma-mallisto
06.08.2017SalPa salibandyn elokuun tiedote
06.08.2017SalPa salibandyn juniorijoukkueet kaudella 2017-18
01.08.2017Salon Palloilijat ry:n lajijaostot siirtyvät "The Swans-logon" alle
05.06.2017SalPa salibandyn kesätiedote

Siirry arkistoon »