F-tyttöjen Timanttiturnaus 5.10.2014 Hanhivaara:

Turnausraportti (Hanna Kiitilä)

Niin alkoi taas syksy ja kauniin ruskan myötä myös tyttöjen turnaukset. Niistä ensimmäisenä Hanhivaarassa pelattu Timanttiturnaus, missä tytöt pääsivät näyttämään taitojaan yhteensä neljässä pelissä.

Ensimmäinen peli pelattiin Classicia vastaan ja tytöt aloittivat todella reippaasti, peli pyöri hyvin paljon molemmissa erissä vastustajan päädyssä ja meidän maalivahti Noora pääsi aika helpolla, kun montaa laukausta ei SalPan maalia kohti tullut. Ekan erän jälkeen lukemat olivat 2-0 ja toisessa erässä lukemia korjattiin melkoisesti, koska lopputulos oli 13-0. Monet tytöt pääsivät näyttämään maalintekotaitojaan ja toimimaan syöttäjinä.

Toisessa pelissä päästiin taistelemaan saman kaupungin joukkuetta vastaan, vastustajana oli HuKu. Tämän pelin tytöt vetivät täysin omakseen, kun ensimmäisen erän jälkeen taululla komeilivat luvut 6-0. Toinen erä jatkui samalla tsempillä ja pelin lopuksi lukemat olivat 16-0.

Kolmas peli oli Maskua vastaan ja tämä joukkue olikin haastavin vastustaja. Hyviä maalipaikkoja tytöillä oli hyvinkin paljon, mutta Maskun maalivahti oli hyvin hereillä ja torjui monet laukaukset. Silti SalPan tytöt hallitsivat enemmän peliä ja maalipaikkoja oli paremmin. Muutaman kerran joutuivat molemmat maalivahdit taipumaan hyvän laukauksen edessä ja maalejakin saatiin aikaiseksi puolin ja toisin. Loppuminuuteilla oltiin vielä tilanteessa, jossa Masku johti SalPaa 3-2, mutta onneksi tytöt vielä saivat yhden maalin tehtyä ja loppulukemiksi taisteltiin tasaluvut 3-3.

Viimeisenä, muttei todellakaan vähäisempänä, pelinä olikin edessä sitten FINAALI!!! Vastustajana oli Lohja. Ensimmäisen erän peli oli todella tasaista ja vastustajan maalivahti oli hyvin hereillä, kun onnistui torjumaan useat maalintekoyritykset. Ensimmäisten minuuttien aikana Emma onnistui laukomaan pallon maaliin Nellan syötöstä. Sen jälkeen oli ehkä helpompaa jatkaa peliä, kun tytöt olivat johdossa. Ida helpotti joukkueen oloa lisää laukoessaan pallon maaliin, kun peliä oli pelattu noin 9 ja puoli minuuttia. Vielä ennen erätaukoa onnistui Venla huijaamaan maalivahtia ja sai pallon maaliin. Erätauolle siis mentiin hienoissa lukemissa 3-0.

Toinen erä oli myös erittäin tasaista taistelua puolin ja toisin ja Noorakin sai torjua monet laukaukset vastustajalta. Mutta hienosti Noora selvisi ja piti SalPan maalin puhtaana. Kun toista erää oli pelattu noin kuusi minuuttia, sai Venla Emman syötöstä tehtyä vielä yhden maalin ja lukemat olivat komeat 4-0. Tämän jälkeen uskalsi jo pikkuhiljaa uskoa siihen, että tyttöjen kaulaa koristaa kohta kultamitalit.

Ja loppuerä oli hienoa peliä molemmilta joukkueilta, peli oli todella tasaista koko ajan, mutta onneksi meidän tytöt olivat pikkaisen parempia. :)

Kaikkien neljän pelin perusteella voi todeta, että tyttöjen yhteistyötä ja -peliä on helppo ja hieno seurata. Suuri kiitos tästä kuuluu ison työn tehneille valmentajille, mielestäni valmentajan sanat tytöille erään pelin viimeiseen vaihtoon ”Pitäkää hauskaa” summaa hyvin tämän turnauksen.

Uskallan väittää, että kun tytöt ne kultamitalit lopulta kaulaansa saivat, niin monen vanhemman piti kuivata silmäkulmiaan, kun jokainen oli niin ylpeä omasta tytöstään ja heidän hienosta pelistä, minkä sitten ihanasti kruunasi koko turnauksen voitto!

Tästä on hyvä jatkaa seuraaviin turnauksiin!

KIITOS TYTÖT JA KIITOS TIA JA SAMI! :)